ŠKOLENIA PRE ORGANIZÁCIE

Za posledných 30 rokov som urobil tisícky školení pre zamestnancov a manažérov firiem.
Zameriavam sa najmä na riešenie konfliktov a zvládanie emocionálne náročných rozhovorov.

V rámci duševného zdravia zamestnancov sa venujem témam ako zdroje šťastia a odolnosti, zvládanie stresu a regulácia vyhorenia.

Prístup na školeniach

Témy školení

OBLASŤ: Riešenie konfliktov a komunikácia

EMÓCIE V KONFLIKTOCH

V konfliktoch sa najviac bojíme emócií. Tých našich a aj emócií tých druhých. Používať emócie pri riešení konfliktov alebo nie? Čo pomáha viac pri konštruktívnom riešení konfliktov? Aká je rola emócií a ako ich ovládať, aby sme neboli my ovládaní nimi?

ŠTÝLY RIEŠENIA KONFLIKTOV

Existuje päť odlišných štýlov riešenia konfliktov. V dotazníku si zistíte, ktoré štýl preferujete a ktoré zanedbávate. Porozumiete nielen základným štýlom riešenia konfliktov, ale aj ako sa používajú a v akých situáciách sa hodí s nimi pracovať. Naučíte sa nové veci o sebe aj o druhých.

VZŤAHY NA PRACOVISKU A AKO ICH  BUDOVAŤ

Vzťahy na pracovisku vedia byť základným motivátorom pre skvelé výkony aj pocit zmysluplnosti v práci. Zlé vzťahy na pracovisku sú najčastejším dôvodom chýb, intríg, chorobnosti, vyhorenia aj odchodov z pracoviska. čo robiť pre budovanie dobrých vzťahov na pracovisku? Za čo je zodpovedný každý člen tímu a za čo tímlíder?

ZÁKLADNÉ ZRUČNOSTI RIEŠENIA KONFLIKTOV

Konflikt je špecifická situácia v komunikácii a vyžaduje špecifický prístup a zručnosti. Aké zručnosti okrem tých štandardných komunikačných potrebujeme vedieť používať, aby sme konštruktívne konflikt vyriešili? Existuje nejaký postup ako viesť konflikt k zdarnému koncu?

MANIPULÁTORI – AKO SA IM BRÁNIŤ

Mnohí ľudia nepovedia priamo, čo chcú, lebo sa boja, že by to od vás nezískali. A tak, vedome alebo nevedomky, používajú manipulačné taktiky, aby vás dostali tam, kam chcú. Aké taktiky používajú? A ako sa im brániť?

OBLASŤ: Duševné zdravie na pracovisku

TOXICKÁ POZITIVITA

Kultúra úspechu vyžaduje optimizmus, dobré naladenie a neustály optimizmus. Čo z toho je zdravé a čo škodlivé? Ako sa toxická pozitivita prejavuje v práci, vo vzťahoch a v motivácii? Ako sa zdravo stavať k prekážkam, problémom, víťazstvám
a neúspechom? Získate prehľad najčastejších omylov a mýtov a trochu realistického pohľadu na pozitivitu.

ODOLNOSŤ A JEJ ZDROJE

Odolnosť nám pomáha zvládnuť ťažké časy. Vedieť si dobiť baterky je kľúčové pre to, aby sme dokázalo pracovať naplno,
s radosťou a dlhodobo. Zbierka návykov pre oddych a načerpanie energie je nevyhnutná pre to, aby sme vedeli pracovať naplno a s nadšením. Čo sú zdroje odolnosti a ako ich využívať?

MÁM STRES A ČO S NÍM – 11 TECHNÍK NA REDUKCIU STRESU

Stres má z času na čas každý. Ak je však pričastý a prisilný, tak nás zaťažuje a ubližuje nám. Ako aktívne a konštruktívne zvládať stres? Jedenásť overených techník ako si pomôcť a upokojiť telo aj myseľ.

WELLBEING V PRÁCI

Práca sama o sebe prináša záťaž, stres aj konflikty (o ich zvládaní sú iné prednášky). Okrem toho však v nej môžeme zažívať veľa pozitívneho. Ako si priniesť do práce viac návykov a zručností, ktoré zvyšujú našu spokojnosť v práci?

ZLODEJI ŠŤASTIA

Niekedy sa príliš ženieme životom. Práca, konzumný život, sociálny tlak a digitálne médiá sú našimi zlodejmi šťastia.
Čo nám spôsobujú a ako sa im brániť? Desiatky návodov aj odporúčaní.

VYHORENIE – AKO HO IDENTIFIKOVAŤ A ZVLÁDAŤ

Vyhorenie, alebo burn-out, sa môže stať každému. Vlastne to nie je vec, ktorá sa stane, ale proces, ktorý sa môže vliecť roky. A nestane sa sám od seba, ale aktívne ho vytvárame tým, ako veľa a akým spôsobom pracujeme. Kto je rizikový na vyhorenie? Ako sa vyhorenie prejavuje? Ako si ho môžete odmerať? A najmä – čo môžete robiť pre to, aby ste ho spomalili, či sa mu vyhli?

AKO VYPNÚŤ ROZBEHNUTÚ MYSEĽ

Máme toho veľa,  problémy sú komplexné, jednáme s desiatkami ľudí – a naša myseľ ide na plné obrátky. Obavy, vnútorné dialógy, omieľanie negatívnych myšlienok a konfliktov nám často nedovoľujú spať ani sa sústrediť. Ako funguje naša myseľ? A ako prevziať kontrolu nad rozbehnutou mysľou? Viacero techník na všímavosť, odstup a akceptáciu si vypočujete aj vyskúšate.

ZDROJE ŠŤASTIA

Pozitívna psychológia vedeckými metódami skúma, čo môžeme robiť pre to, aby sme žili šťastnejší, spokojnejší
a zmysluplnejší život. Šťastie je vedľajším produktom mnohých vecí, ktoré môžeme robiť. Zdrojov šťastia je okolo 30. Viete, ktoré to sú? A čo môžeme aktívne robiť pre lepší život? Teória a prax o lepšom živote v jednej prednáške.

POZITÍVNE EMÓCIE

Podceňujeme silu pozitívnych emócií. Viac sa zameriavame na tie negatívne. A to je chyba. Pozitívne emócie výrazne ovplyvňujú naše duševné rozpoloženie, fyzické zdravie aj vzťahy. A najmä dobrý pocit zo seba a zo života. Ktoré sú tie pozitívne emócie a ako si nimi vieme aktívne zlepšiť život?

KURZ ZMYSLUPLNOSTI

Naša myseľ je hľadačom vzorcov. Potrebujeme vidieť prepojenia a potrebujeme vnímať hodnotu toho, čo žijeme a čo robíme. Avšak rýchlosť akou žijeme a ako veľa pracujeme nás o pocit zmysluplnosti oberá. Kde a ako nachádzať zmysel v dnešnom svete a práci? Čo môžeme robiť pre to, aby sme mali zmysluplný pocit zo života aj našej práce?

MÝTY A PRAVDY O ŠŤASTÍ

Radi veríme jednoduchým riešeniam. Radi veríme motivačným citátom a presvedčeniam. Ale ktoré z nich sú mýty a škodia nám? A čo je naozaj pravda? Niekedy je to ťažké rozlíšiť a v tejto prednáške rozdiely medzi mylnými a rozumnými presvedčeniami uvidíte. Prednáška je interaktívna – každý môže hlasovať a pre seba alebo verejne ukázať, čomu verí.

KURZ VĎAČNOSTI

Vďačnosť je emócia prepojená s analytickým myslením. Prekvapenie? Nie. Emócie a racionalita sú prepojené. A keď silu oboch využijeme, vieme žiť rozumnejší aj emocionálne bohatší život. A vďačnosť nám umožňuje vnímať viac dobrého okolo nás. To dnes potrebuje každý z nás a táto prednáška objasňuje ako na to.

EBOOK ZADARMO

Meditácie o hríboch a mysli,
o pohybe a rozjímaní

→ Kliknutím na tlačidlo “CHCEM EBOOK ZADARMO” súhlasíš so Zásadami spracúvania osobných údajov.