PREDNÁŠKY A WEBINÁRE

Robím prezenčné prednášky aj webináre na rôznorodé témy.
Trvajú od 30 minút až po 3-hodinové prednášky na dohodnuté témy.

Ukážky z prednášok a webinárov

Ukážka prednášky na tému “Mýty a pravdy o šťastí”

Prednášky a webináre na rôzne témy vediem posledné roky celkom intenzívne po celej Českej aj Slovenskej republike. Prehľad tém, ktoré robím najčastejšie, nájdete na stránke nižšie.
o šťastí a spokojnosti, či o témach ako sú konflikty, alebo vyhorenie.

Mám vyše 3o ročné skúsenosti s veľmi rôznorodým publikom – s manažérmi firiem, učiteľkami, lekármi
a zdravotnými sestrami, obchodníkmi, IT špecialistami, analytikmi, novinármi, právnikmi, kňazmi aj ekonómami. Rovnako robím prednášky aj pre verejnosť, kde sa stretnú veľmi rôznorodí ľudia zaujímajúci sa o psychologické
a rozvojové témy.

Názorovo aj profesne pestré skupiny sú podnetom k zaujímavým diskusiám aj praktickým aplikáciám teórie, výskumov a konkrétnych cvičení.

Dopyt po online vzdelávaní neustále rastie, takže prednášky a webináre robím aj online formou.

Cieľom mojich prednášok a webinárov je zvýšiť poznanie a podnietiť konkrétne zmeny u poslucháčov v ich živote.

Témy prednášok

MÝTY A PRAVDY O ŠŤASTÍ

Radi veríme jednoduchým riešeniam. Radi veríme motivačným citátom a presvedčeniam. Ale ktoré z nich sú mýty a škodia nám? A čo je naozaj pravda? Niekedy je to ťažké rozlíšiť a v tejto prednáške rozdiely medzi mylnými a rozumnými presvedčeniami uvidíte. Prednáška je interaktívna – každý môže hlasovať a pre seba alebo verejne ukázať, čomu verí.

ZDROJE ŠŤASTIA

Pozitívna psychológia vedeckými metódami skúma, čo môžeme robiť pre to, aby sme žili šťastnejší, spokojnejší
a zmysluplnejší život. Šťastie je vedľajším produktom mnohých vecí, ktoré môžeme robiť. Zdrojov šťastia je okolo 30. Viete, ktoré to sú? A čo môžeme aktívne robiť pre lepší život? Teória a prax o lepšom živote v jednej prednáške.

ZLODEJI ŠŤASTIA

Niekedy sa príliš ženieme životom. Práca, konzumný život, sociálny tlak a digitálne médiá sú našimi zlodejmi šťastia.
Čo nám spôsobujú a ako sa im brániť?

PRÍTOMNOSŤ JE IBA TERAZ

Často počujete, že byť v prítomnosti je dôležité pre duševné zdravie. Ale ako na to? Existujú minimálne 3 spôsoby, ktorými si vieme pomôcť. O tom je táto prednáška – konkrétne tipy pre bežný život.

POZITÍVNE EMÓCIE

Podceňujeme silu pozitívnych emócií. Viac sa zameriavame na tie negatívne. A to je chyba. Pozitívne emócie výrazne ovplyvňujú naše duševné rozpoloženie, fyzické zdravie aj vzťahy. A najmä dobrý pocit zo seba a zo života. Ktoré sú tie pozitívne emócie a ako si nimi vieme aktívne zlepšiť život?

DIGITÁLNA PASCA

Od vzniku internetu, príchodu smartfónov a celého digitálneho sveta trávime viac času online ako offline. Technológie sú skvelá vec, ale prinášajú svoju daň. O čo nás online svet pripravuje a ako sa tomu brániť? Aký negatívny vplyv majú na nás a naše deti?

AKO SA NEZBLÁZNIŤ

Čelíme premenlivému a niekedy aj chaotickému svetu. Veľa negatívnych informácií, množstvo úloh v práci a život sa nám vymyká z rúk. Ako to zvládať? Čo aktívne riešiť a ako prijať, čo nevieme zmeniť?

DEZINFORMÁCIE, HOAXY, KONŠPIRÁCIE

Informácií o politike, vojnách, zdraví, šťastí sú dnes dostupné na internete aj sociálnych sieťach. Ako sa vyznať v tom, čo je nezmysel a čo je pravda? Radí uveríme čomukoľvek, čo nám pasuje nášho rozpoloženia a presvedčení. Ako to, že sme schopní veriť nezmyslom? Psychologické vysvetlenia prečo veríme dezinformáciám a ako sa tomu brániť.

KURZ ZMYSLUPLNOSTI

Naša myseľ je hľadačom vzorcov. Potrebujeme vidieť prepojenia a potrebujeme vnímať hodnotu toho, čo žijeme a čo robíme. Avšak rýchlosť akou žijeme a ako veľa pracujeme nás o pocit zmysluplnosti oberá. Kde a ako nachádzať zmysel
v dnešnom svete a práci? Čo môžeme robiť pre to, aby sme mali zmysluplný pocit zo života aj našej práce?

KURZ VĎAČNOSTI

Vďačnosť je emócia prepojená s analytickým myslením. Prekvapenie? Nie. Emócie a racionalita sú prepojené. A keď silu oboch využijeme, vieme žiť rozumnejší aj emocionálne bohatší život. A vďačnosť nám umožňuje vnímať viac dobrého okolo nás. To dnes potrebuje každý z nás a táto prednáška objasňuje ako na to.

VYHORENIE A AKO MU PREDÍSŤ

Vyhorenie, alebo burn-out, sa môže stať každému. Vlastne to nie je vec, ktorá sa stane, ale proces, ktorý sa môže vliecť roky. A nestane sa sám od seba, ale aktívne ho vytvárame tým, ako veľa a akým spôsobom pracujeme. Kto je rizikový na vyhorenie? Ako sa vyhorenie prejavuje? Ako si ho môžete odmerať? A najmä – čo môžete robiť pre to, aby ste ho spomalili, či sa mu vyhli?

ÚSPECH A POZITÍVNE MYSLENIE

Motivačná, self-help, ale aj manažérska literatúra je presiaknutá presvedčeniami, ktoré vás ženú do výkonu, perfekcionizmu a idealistických túžob. Sociálne siete tieto zjednodušené a magické presvedčenia ešte viac posilňujú.
Čo z toho je však škodlivé pre duševné zdravie? Či dokonca pre zdravý rozum? Aj vo vašej firme si hovoríte heslá typu: “Dokážeš všetko, čo len chceš?” Ako ostať motivovaný, ale nepodliehať toxickej pozitivite?

ODOLNOSŤ A JEJ ZDROJE

Odolnosť nám pomáha zvládnuť ťažké časy. Vedieť si dobiť baterky je kľúčové pre to, aby sme dokázalo pracovať naplno,
s radosťou a dlhodobo. Zbierka návykov pre oddych a načerpanie energie je nevyhnutná pre to, aby sme vedeli pracovať naplno a s nadšením. Čo sú zdroje odolnosti a ako ich využívať?

TOXICKÁ POZITIVITA

Kultúra úspechu vyžaduje optimizmus, dobré naladenie a neustály optimizmus. Čo z toho je zdravé a čo škodlivé? Ako sa toxická pozitivita prejavuje v práci, vo vzťahoch a v motivácii? Ako sa zdravo stavať k prekážkam, problémom, víťazstvám a neúspechom? Získate prehľad najčastejších omylov a mýtov a trochu realistického pohľadu na pozitivitu.

PARTNERSKÉ VZŤAHY

Či už ste aktuálne v partnerskom romantickom vzťahu alebo nie, tak poznať základné aj málo známe princípy na udržiavanie a rozvíjanie dobrých vzťahov je kľúčové pre každého. Poznáte štyroch jazdcov apokalypsy a ďalšie chyby, ktorými si často dobré vzťahy sami ničíme? Prednáška pre všetkých, ktorí nechcú takú dôležitú vec ako partnerský vzťah nechať bežať na voľnobeh a samospádom, ale chcú aktívne na ňom pracovať. Dostanete veľa odporúčaní aj varovaní.

PREKÁŽKY V ZOZNAMOVANÍ SA

Dnes je skoro polovica ľudí single. A málokto chce byť sám, lebo nikoho nepotrebuje. Väčšina singles sa chce zoznamovať a nájsť si dobrého partnera pre život. Avšak moderná doba prináša množstvo prekážok v zoznamovaní sa. Nie sú žiadne jednoznačné pravidlá (napr. kto koho môže osloviť), veľa pracujeme a množstvo ďalších aspektov.
Čo sú prekážky v zoznamovaní sa a ako s nimi pracovať tak, aby sme zvýšili šance, že stretneme niekoho skvelého?

ROMANTICKÉ MÝTY O LÁSKE

Vzťahy sú najdôležitejším zdrojom našej životnej spokojnosti. Romantické, teda intímne vzťahy ešte intenzívnejšie prispievajú našej spokojnosti alebo nespokojnosti. Romantické presvedčenia o túžbe, zamilovanosti, udržiavaní
a ukončovaní vzťahov nám však našu úspešnosť v romantických vzťahoch kazia.
Čo sú tie romantické mýty a aká je vecná a oveľa praktickejšia pravda?

EBOOK ZADARMO

Meditácie o hríboch a mysli,
o pohybe a rozjímaní

→ Kliknutím na tlačidlo “CHCEM EBOOK ZADARMO” súhlasíš so Zásadami spracúvania osobných údajov.